Instruktörer, kursledare och hjälpinstruktörer

På Åhus BK lär vi dig som hundägare att utbilda och förstå din hund.

Våra instruktörer, kursledare och hjälpinstruktörer har ett genuint intresse för både för hundar och hundägare och deras arbete är helt ideellt. Instruktörerna har ett brett kunnande och får kontinuerligt vidareutbildning så att du som medlem ska få ta del av vad som sker inom hundvärlden. Det innebär att kurserna håller hög standard och att du som deltagare utvecklas som hundägare.

Presentation instruktörer

Patrik Haak

patric-haak

Jag heter Patrik Haak och är kursansvarig på klubben. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör o problemhundsinstruktör, är även B figurant i MH o MT. Jag har en långhårig schäfer som jag tränar o tävlar lydnad med, även börjat träna rallylydnad som möjligtvis blir tävling.
Jag brinner för att lära hur man kan få ett bra samarbete mellan hundfö-rare o hund. Lära sig läsa sin hund. Jag har även ett stort intresse för att hjälpa människor med sina problemhundar.

Ann-Sofie Nilsson

Annsofie

Jag heter Ann-Sofie Nilsson. I år håller jag en kurs i brukslydnad för alla nivåer. Tidigare har jag haft valpkurs, allmänlydnad, tävlingslydnad samt brukslydnad. Jag har en fyraårig schäfertik, Devana, som jag tränar och tävlar i elitklass spår, samt lydnad klass 3. Vi ska även träna lite agility i vår.
För mig är det viktigt att ha en mycket god relation till min hund, och att vi har roligt tillsammans. Leken betyder mycket. Hunden ska alltid känna sig trygg i sin flock, och ha ett gott ledarskap.

Anna Johansson

Anna-j

Jag heter Anna och har allmänlydnadskurser, lydnads- och aktiverings-kurser samt kurser i viltspår för nybörjare. Jag har två korthåriga taxar som jag tränar och tävlar i lydnad, bruks(spår), rallylydnad, agility och viltspår.
Det roligaste med hundträning tycker jag är att jobba med kontakt och kommunikation mellan hund och förare, samt att hitta glädje i det man gör. Det ska vara kul att träna hund!

Susan Nilsson Book

susannenb

Jag heter Susan och är allmänlydnadsinstuktör. Jag har två malinois som jag tränar i bruks och lydnad. Har även tävlat en del.
Tycker att det är kul att hjälpa andra med sina hundar, både med allmän-lydnad och med förare som är tävlingsintresserade.

Åke Persson

ake p

Tränar och tävlar i bruks sök och spår.

Anna-Kerstin Svensson

annakerstin

Anna-Kerstin Svensson och är aktiv instruktör sen 1989. Jag är domare i bruks och lydnad samt referensdomare i Skåne. Är tävlingsledare i både bruks och lydnad samt tävlingssekreterare. Är sammankallande i Bruks & Lydnadsgruppen där jag har hand om domarna utbildningar av domare, tävlingsledare samt sekreterarna osv. Har dömt tre SM varav två i lydnad och ett i bruks. Har två Bordercollies på 7,5 år Zenna och 13 månader Inka som jag tävlar aktivt med. Zenna min äldsta BC tävlar jag elit spår med samt deltagit på 4 SM samt kvalificerat mig till åtets SM 2017 som går i Gävle. Zenna har tagit 39 Certifikat.  Tävlat lite lydnadsklasser och är uppflyttad till klass 2 i de nya lydnadsreglerna. Inka min lilla har jag tagit Appellspår med nu i Mars och blev uppflyttad till lägre klass spår. Och tränar lite rapport med Inka också för att kunna tävla i mer än en gren med henne. Kommer inom det snaraste att stata i startklassen med henne också.

Gitte Hansson

gitte

Jag heter Gitte och har två bordercollies, Bounty och Pricken. De tränas och tävlas i lydnad och rallylydnad. Jag är bl. a. allmänlydnadsinstruktör, rallylydnadsinstruktör, klickerinstruktör och utbildad beteenderådgi-vare/tekniker. Utöver detta är jag domare i rallylydnad. För att hänga med i kunskapsutvecklingen inom djurens värld, när det gäller beteende och inlärning, så utbildar jag mig kontinuerligt. Det är en stor drivkraft att lära mer, fördjupa sig i olika områden och dela med mig.

Carina Sjögren

carina

Jag heter Carina och är instruktör i allmän lydnad och i valpkurser.

Jag tränar lydnad och spår. Jag har tävlat i bruks och lydnad.
Jag har utbildat 3 av mina hundar till tjänstehundar inom flygvapnet
och jag har hjälpt andra att utbilda sina. Jag tycker det är jätte roligt
att följa allas utveckling. Jag ser fram mot kurserna

Alina Sjögren

alinany

Jag heter Alina och jag är instruktör, jag har en Australiensk Shepard

som heter Falki. Jag har börjat tävla med honom. Falki är en intensiv kille
som gillar mycket. Jag tränar spår, sök lydnad och olika aktiviteter.
Jag vill dela med mej av min kunskap och erfarenheter.
Jag är även utbildad djurvårdare med medicinsk behörighet.